Blustery Weather - King Of California

Bekväm livstil

Blir vi latare och latare?
Nej så ska jag inte formulera mig. Men jag tror definitivt att vi blir bekvämare och bekvämare. Jag blev precis påmind om det när det plingade på dörren och där utanför stod en 20 årig blond kille med ett stort leende och levererade min coop matkasse som jag beställde bara några timmar tidigare. Jag handlande alltså mina matvaror online och nu är dom i min kyl bara timmar senare, utan att jag har behövt sätta min fot utanför dörren. Jag hade inte ens behövt sätta in det i kylen själv om jag inte hade varit på humör för att göra det, för det erbjöd sig den unga killen att göra åt mig.

Om jag skulle berätta detta för mina föräldrar så skulle dom skratta åt mig. Dom, och generationerna innan, kunde aldrig drömma om ett sånt här bekvämt liv som vi lever (kan leva) i dagens Sverige. Jag tror till och med att dom skulle bli lite små irriterade på mig om jag berättade detta. Precis som att dom blir lite små irriterade på mig när dom ser att jag slänger över iPaden till ungarna så fort jag ser att det kanske blir bråk eller om jag tycker att det börjar bli lite högljutt. När jag växte upp skulle det aldrig, aldrig gå till på detta sättet brukar mamma predika för mig. Och det kommer jag också själv ihåg, om jag var för högljud eller bråkade med min bror blev jag knappast belönad med ett spel. Vi blev snarare utkastade på tomten för att lösa våra interna problem. Kanske är det så jag också borde uppfostra mina barn. Jag valde ju att skaffa dom så jag antar att jag får stå mitt kast och uppfostra dom på bästa sätt. Men det är ju så enkelt med iPaden...